Pandemia Stout
Lähes vuosi ehtikin vierähtämään edellisestä oluesta. Erinäisistä syistä johtuen aioin välillä luopua oluthommista kokonaan ja myin Klarsteinin pois. Syksyn ja talven aikana innostuin kuitenkin Stouteista ja erityisesti Imperialeista sen verran, että halusin lähteä kokeilemaan minkälaisen keitoksen saa itse tehtyä. BIAB ja kattilan koko aiheuttavat kuitenkin hieman haasteita väkevämmän tumman tekemiselle. Olen liian laiska tuplamäskäykseen enkä toisaalta halua tinkiä erän koosta liikaa, joten tähtäimessä Oatmeal Stout.
Brändiosasto koitti olla vitsikkäästi ajan hermolla.
HOME BREW RECIPE:
Title: Pandemia
Brew Method: BIAB
Style Name: Oatmeal Stout
Boil Time: 75 min
Batch Size: 21 liters (ending kettle volume)
Boil Size: 23 liters
STATS:
IBU (tinseth): 65.67
SRM (ebcmorey): 60.04
Mash pH: 5.47
FERMENTABLES:
4 kg - Viking Pale Ale Malt (50.8%)
1 kg - Flaked Oats (12.7%)
330 g - Simpsons Chocolate (4.2%)
300 g - United Kingdom - Extra Dark Crystal 160L (3.8%)
370 g - German - CaraAmber (4.7%)
370 g - Viking Pale Chocolate (4.7%)
1500 g - Maris Otter LME (19.1%)
HOPS:
50 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 10.5, Use: Boil for 90 min, IBU: 51.47
50 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5.2, Use: Boil for 15 min, IBU: 11.82
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5.2, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.38
MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 20 L
2) Sparge, Temp: 77 C, Amount: 7 L
OTHER INGREDIENTS:
8 g - Chalk, Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
2 g - Calcium Chloride (dihydrate), Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
1 g - Epsom Salt, Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
1 g - Baking Soda, Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
YEAST:
2x Wyeast - London Ale III 1318
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 73%
Flocculation: High
Optimum Temp: 17.78 - 23.33 C
Fermentation Temp: 18 C
TARGET WATER PROFILE:
Profile Name: London (Porter, dark ales)
Ca2: 100
Mg2: 5
Na: 35
Cl: 60
SO4: 50
HCO3: 265
Brändiosasto koitti olla vitsikkäästi ajan hermolla.
Title: Pandemia
Brew Method: BIAB
Style Name: Oatmeal Stout
Boil Time: 75 min
Batch Size: 21 liters (ending kettle volume)
Boil Size: 23 liters
STATS:
IBU (tinseth): 65.67
SRM (ebcmorey): 60.04
Mash pH: 5.47
FERMENTABLES:
4 kg - Viking Pale Ale Malt (50.8%)
1 kg - Flaked Oats (12.7%)
330 g - Simpsons Chocolate (4.2%)
300 g - United Kingdom - Extra Dark Crystal 160L (3.8%)
370 g - German - CaraAmber (4.7%)
370 g - Viking Pale Chocolate (4.7%)
1500 g - Maris Otter LME (19.1%)
HOPS:
50 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 10.5, Use: Boil for 90 min, IBU: 51.47
50 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5.2, Use: Boil for 15 min, IBU: 11.82
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5.2, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.38
MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 20 L
2) Sparge, Temp: 77 C, Amount: 7 L
OTHER INGREDIENTS:
8 g - Chalk, Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
2 g - Calcium Chloride (dihydrate), Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
1 g - Epsom Salt, Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
1 g - Baking Soda, Time: 60 min, Type: Water Agt, Use: Mash
YEAST:
2x Wyeast - London Ale III 1318
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 73%
Flocculation: High
Optimum Temp: 17.78 - 23.33 C
Fermentation Temp: 18 C
TARGET WATER PROFILE:
Profile Name: London (Porter, dark ales)
Ca2: 100
Mg2: 5
Na: 35
Cl: 60
SO4: 50
HCO3: 265
Piti laittaa törpöllinen LMEtä mukaan, kun 6kg mallasmäärä on tuon BIAB-kattilan ylärajoilla ja toisaalta mukana on runsaat pari kiloa tavaraa, mistä ei suuremmin käymiskelpoisia sokereita irtoa.
OG 1,067
FG 1,022
ABV 5,9%
EDIT 24.4.2020:
Olut on ollut nyt pari viikkoa kegissä slow carbissa ja kypsymässä. Ajattelin kokeilla vielä maustaa tätä jälkeenpäin suraavasti:
OG 1,067
FG 1,022
ABV 5,9%
EDIT 24.4.2020:
Olut on ollut nyt pari viikkoa kegissä slow carbissa ja kypsymässä. Ajattelin kokeilla vielä maustaa tätä jälkeenpäin suraavasti:
- 1x vaniljatanko silputtu
- 10g kookoshiutale
- 20g kaakaonibs
- 15g bourbon tammilastu
Kommentit
Lähetä kommentti