Kaivo Savulager 2020-04

Edellinen savulager oli kypsytyksen jälkeen oikein hyvin onnistunut, joten viileiden ilmojen aikaan piti laittaa syksyä varten uutta erää tulemaan. Resepti on edellisessä Kaivon päivityksessä, mutta tein pari pientä twistiä.

  • Savumaltaan osuutta pienennetty 1000g -> 750g. 
  • Extra Dark Crystal 160L korvasin Viking Pale Chocolatella inventaariosyistä.
  • Magnumin korvasin inventaarion vuoksi Columbuksella.

Tästä tuli silmämääräisesti selvästi vaaleampaa kuin edellisestä erästä, joten jää nähtäväksi miten tämä heijastuu maussa. Hieman alkoi jälkeenpäin kaduttamaan tuo savumaltaan määrän vähentäminen, mutta odotellaan mielenkiinnolla lopputulosta.



OG - 1,054
FG - 1,013
ABV - 5,38%

Juutas että tekisi mieli ostaa uusi mallaspiipullinen panokone ja siihen sopiva immersiojäähdytin. Ei tuo plate chillerkään huono ole, mutta siinä täytyy ährätä neljä letkua paikoilleen kahden sijaan ja puhdistus+kuivaus vaatii oman hommansa. Ehkä mä päräytän tämän kesän lomarahoista, kun ei tässä mihinkään reissuunkaan pääse :-).


EDIT 31.5.2020:
Ikään kuin olut olisi hieman tummunut ikääntyessään. Tuoreeltaan tuntui Pale Choco -korvauksen olleen selvästi huono asia, mutta kylläpä maistui hyvältä saunan päälle. Savumaltaan osuuskin on juuri hyvä näin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale