Olut - "Rolli" Weissbeer
(Tämä teksti on kirjoitettu jälkikäteen)
Halusin loppukesälle jotain hieman vaaleampaa, joten lähdin kokeilemaan vehnäistä ja banaanista weizeniä.
HOME BREW RECIPE:
Title: Rolli
Author: VeyoExxon
Brew Method: BIAB
Style Name: Weissbier
Boil Time: 60 min
STATS:
Original Gravity: 1.056
Final Gravity: 1.006
IBU (tinseth): 28.47
SRM (morey): 5.24
FERMENTABLES:
4.5 kg - Pilsner Malt (82.6%)
600 g - Wheat Malt (11%)
200 g - Melanoidin (3.7%)
150 g - Acidulated Malt (2.8%)
HOPS:
50 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 3.9, Use: Boil for 60 min, IBU: 23.39
30 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 3.9, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.09
MASH GUIDELINES:
1) Temp: 64 C, Time: 50 min, Amount: 20 L
2) Temp: 67 C, Time: 15 min, Amount: 0 L
YEAST:
Mangrove Jack - Belgian Abbey M47
Nimen ja etiketin kierrätin tähän weissiin ensimmäisestä steam lageristani, eli vaaleat oluet tehdään jatkossa Rollina.
Oluessa oli selvästi banaania, mutta jälkimaku kääntyi hieman tunkkaiseksi. Pitänee ensi kesänä jättää melanoidinit ja abbey-hiivat sikseen ja koittaa tehdä simppelimpi raikas weizen.
Halusin loppukesälle jotain hieman vaaleampaa, joten lähdin kokeilemaan vehnäistä ja banaanista weizeniä.
HOME BREW RECIPE:
Title: Rolli
Author: VeyoExxon
Brew Method: BIAB
Style Name: Weissbier
Boil Time: 60 min
STATS:
Original Gravity: 1.056
Final Gravity: 1.006
IBU (tinseth): 28.47
SRM (morey): 5.24
FERMENTABLES:
4.5 kg - Pilsner Malt (82.6%)
600 g - Wheat Malt (11%)
200 g - Melanoidin (3.7%)
150 g - Acidulated Malt (2.8%)
HOPS:
50 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 3.9, Use: Boil for 60 min, IBU: 23.39
30 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 3.9, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.09
MASH GUIDELINES:
1) Temp: 64 C, Time: 50 min, Amount: 20 L
2) Temp: 67 C, Time: 15 min, Amount: 0 L
YEAST:
Mangrove Jack - Belgian Abbey M47
Nimen ja etiketin kierrätin tähän weissiin ensimmäisestä steam lageristani, eli vaaleat oluet tehdään jatkossa Rollina.
Oluessa oli selvästi banaania, mutta jälkimaku kääntyi hieman tunkkaiseksi. Pitänee ensi kesänä jättää melanoidinit ja abbey-hiivat sikseen ja koittaa tehdä simppelimpi raikas weizen.
Kommentit
Lähetä kommentti