Olut - "Rolli" Weissbeer

(Tämä teksti on kirjoitettu jälkikäteen)

Halusin loppukesälle jotain hieman vaaleampaa, joten lähdin kokeilemaan vehnäistä ja banaanista weizeniä.

HOME BREW RECIPE:
Title: Rolli
Author: VeyoExxon
Brew Method: BIAB
Style Name: Weissbier
Boil Time: 60 min

STATS:
Original Gravity: 1.056
Final Gravity: 1.006
IBU (tinseth): 28.47
SRM (morey): 5.24

FERMENTABLES:
4.5 kg - Pilsner Malt (82.6%)
600 g - Wheat Malt (11%)
200 g - Melanoidin (3.7%)
150 g - Acidulated Malt (2.8%)

HOPS:
50 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 3.9, Use: Boil for 60 min, IBU: 23.39
30 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 3.9, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.09

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 64 C, Time: 50 min, Amount: 20 L
2) Temp: 67 C, Time: 15 min, Amount: 0 L

YEAST:
Mangrove Jack - Belgian Abbey M47



Nimen ja etiketin kierrätin tähän weissiin ensimmäisestä steam lageristani, eli vaaleat oluet tehdään jatkossa Rollina.



Oluessa oli selvästi banaania, mutta jälkimaku kääntyi hieman tunkkaiseksi. Pitänee ensi kesänä jättää melanoidinit ja abbey-hiivat sikseen ja koittaa tehdä simppelimpi raikas weizen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale