Olut - "Jeesus" ESB
Aika jättää mallaskitit sikseen ja alkaa tekemään olutta ns. pitkästä tavarasta. Resepti on kosmeettisesti tuunattu Rakkaudella pantua -kirjan ESB:stä.
Aloitetaan kuitenkin brändäyksellä. Nettimeemikirjastosta valikoitui historiallinen hahmo, jonka sankaritekojen todenperäisyyttä en nyt lähde tässä tilanteessa arvuuttelemaan.
Tämän etiketin jälkeen vanha sloganin jatke "Menee sekin hattuun!" tulee muuttumaan muotoon "Ilman hauskaakin voi olla viinaa!". Jeesuksen myötä etikettien oikeaan alanurkkaan ilmestyi KOHTUUTTOMASTI.OER -
mittanauha. Jos mittanauha näkyy kronologisesti aikaisemmissa
etiketeissä, niin olen jaksanut tunkata niidenkin tekstityksiä ja
raivannut tilaa mittanauhalle. Tärkeästä asiasta on kuitenkin kyse.
Mäskäysohjelmat yms näkyvät hieman alempaa taulukosta. Varsinainen duuni meni pitkälti kahden aiemman oluen konseptilla ja Anova sous-vide -patukka oli tässäkin mukana toivottavasti viimeistä kertaa. Sen kanssa tolskaaminen on kuitenkin yksi ylimääräinen vaihe prosessissa, joten siitä kannattaa hankkitua eroon.
Humalien keitossa käytin tällä kertaa RST filtteriä. Aromihumaloita lisätessä filtterin kansi auki, uudet kamat samaan filtteriin ja kansi kiinni. En nyt tähän hätään keksi tähän mitään moitittavaa. Huljuttelin välillä filtteriä ja taisi se pyörähdellä myös poikittain kattilassa.
Jäähdytyksessä ei mitään uutta auringon alla edellisiin verrattuna. Kuvassa näkyy kuitenkin uutena aspektina panohanskani. Tietäjät tietävät ja Google valaisee.
Vierre oli oikein muikean makuista näin tuoreeltaan. Tuli tässä hieman sählättyäkin, eli vesimärän hallinta meni vituralleen. Vierteen määrä jäi lopulta vain 15 litraan. Kävin hiivauksen jälkeen töräyttämässä vielä pari litraa vettä törppöön, ettei tulisi ihan hirveää myrkkyä. Yritän kuitenkin pääsääntöisesti pitää ABV:n jossain 5,5%-6,5% haarukassa. Tämän vuoksi taulukon OG-luvuissa on ristiriitaisuuksia ja lopullinen 17 litran OG täytyi enempivähempi heittää hatusta. Ei se mitään.
Muistiinpanot Spreadsheetistä:
Tätä kirjoitettaessa olut on ollut vain muutaman päivän kegissä hapotettuna. Ihan asiallisen makuista tavaraa ensimmäisen testituopillisen perusteella.
EDIT 2018-04-22:
Kelpo tavaraa. Ei virhemakuja ja kirkastunut hienosti. Yksinkertainen on kaunista. Keg lähes tyhjä.
Aloitetaan kuitenkin brändäyksellä. Nettimeemikirjastosta valikoitui historiallinen hahmo, jonka sankaritekojen todenperäisyyttä en nyt lähde tässä tilanteessa arvuuttelemaan.
Jeesus tulee, oletko valmis? |
Mäskäysohjelmat yms näkyvät hieman alempaa taulukosta. Varsinainen duuni meni pitkälti kahden aiemman oluen konseptilla ja Anova sous-vide -patukka oli tässäkin mukana toivottavasti viimeistä kertaa. Sen kanssa tolskaaminen on kuitenkin yksi ylimääräinen vaihe prosessissa, joten siitä kannattaa hankkitua eroon.
Humalien keitossa käytin tällä kertaa RST filtteriä. Aromihumaloita lisätessä filtterin kansi auki, uudet kamat samaan filtteriin ja kansi kiinni. En nyt tähän hätään keksi tähän mitään moitittavaa. Huljuttelin välillä filtteriä ja taisi se pyörähdellä myös poikittain kattilassa.
Jäähdytyksessä ei mitään uutta auringon alla edellisiin verrattuna. Kuvassa näkyy kuitenkin uutena aspektina panohanskani. Tietäjät tietävät ja Google valaisee.
Vierre oli oikein muikean makuista näin tuoreeltaan. Tuli tässä hieman sählättyäkin, eli vesimärän hallinta meni vituralleen. Vierteen määrä jäi lopulta vain 15 litraan. Kävin hiivauksen jälkeen töräyttämässä vielä pari litraa vettä törppöön, ettei tulisi ihan hirveää myrkkyä. Yritän kuitenkin pääsääntöisesti pitää ABV:n jossain 5,5%-6,5% haarukassa. Tämän vuoksi taulukon OG-luvuissa on ristiriitaisuuksia ja lopullinen 17 litran OG täytyi enempivähempi heittää hatusta. Ei se mitään.
Muistiinpanot Spreadsheetistä:
Tätä kirjoitettaessa olut on ollut vain muutaman päivän kegissä hapotettuna. Ihan asiallisen makuista tavaraa ensimmäisen testituopillisen perusteella.
EDIT 2018-04-22:
Kelpo tavaraa. Ei virhemakuja ja kirkastunut hienosti. Yksinkertainen on kaunista. Keg lähes tyhjä.
Kommentit
Lähetä kommentti