Pullokorien problematiikkaa

Vanhoja 0,5l pullokoreja on kovin vähän enää liikenteessä, joten jotain piti keksiä. Pahvilaatikot ovat hieman huteria etenkin täysiä koreja siirrellessä, eikä niitä uskalla kasata päällekkäin täytenä, ellei koko ole täsmälleen oikea. Tämän sortin yksinkertaiset puutyöt luulisi menevän kunnialla maaliin, joten tarkoituksena oli suunnitella tukevasti pinottavia puisia koreja, joiden sisustaa voi muokata vaihdettavien välilevyjen avulla erilaisille pulloille sopivaksi.

Korin pohjapinta-ala on optimoitu 20x0,5l NRW -pullolle, mutta sinne mahtuu tarvittaessa myös isommat 1l patenttikorkkipullot sekä viinipullot sisustaa muokkaamalla. Sisustoja voi askarrella joko pahvista, tai käyttää esim. Ikean valmista sentin välein kustomoitavaa Höfta -laatikonjakajaa. Huonona puolena mainittakoon korin paino, mutta käyttää sitten vaikka nokkakärryjä apuna, jos ei muuten patti riitä.

Materiaaliksi valitsin valmiiksi 100mm leveää valkoiseksi pohjamaalattua täyssärmälautaa, jota hainkin joitakin kymmeniä metrejä varastoon odottamaan. Kiinnitykseen käytetään 50mm ja 38mm uppokantaruuveja. Pohjamaalattuun puuhun voi töpötellä vaikka panimon logon maalilla, jos innostusta riittää.



The Plan(TM)



The Prototype(TM)
Protyyppiä tehdessä muokkasin hieman suunnitelmaa pystypuiden osalta, koska ajattelin tämän asettelun tarjoavan parempaa sivuttaistukea joka suuntaan. Protyypistä tulikin tukeva ja näitä pitäisi nyt tehtailla ainakin 5kpl lisää. Saa nähdä jaksaako, etenkin kun kegit on jo tilauksessa. Tulipahan tehtyä silti jotain :-).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale