Olut - "Rolli" Steam Lager

Tärkeimmät ensin, eli seuraavaa olutta brändäämään. Logon taide by Dan Nott - lupa kuvan käyttöön pyydetty ja saatu \o/.

"U Mad Bro?"

Edellisestä panopäivästä oli vierähtänyt muutama päivä ja oli aika laittaa uutta tulille. Mangrove Jack's California Common, joka lienee steam lageria. Tarina menee jokseenkin identtisesti Yrmyn kanssa, joten säästetään Internetiä eikä toisteta liikaa.

Tällä kertaa keittovaiheessa kattila oli edes raollaan kuten kuvasta näkyy, mutta eipä sekään taida pelastaa tilannetta DMS:n näkökulmasta.

Hiiva heräteltiin veden kanssa:
  • Pari desiä 28-asteista kiehautettua ja jäähdytettyä vettä lasiin.
  • Hiiva ripotellaan veden pinnalle - ei sekoiteta, vaan laitetaan desinfioitu folio päälle ja jätetään vartiksi hautumaan.
  • Vartin jälkeen sekoitus desinfioidulla lusikalla ja uudelleen vartiksi folion alle muhimaan.
  • Vierre ja herätelty hiiva olivat tämän jälkeen samanlämpöisiä, joten kipataan nesteytetty hiiva vierteeseen. Muutaman asteen heitto on OK.


Spreadsheetin muistiinpanot alla.

8.11.2017



Rolli



Ominaispaino1046
AstiaMelkko
Hiiva
Mangrove Jack's M54



Vierteen määrä23








maltaiden mäskäys sous-videnä 4l veteen. 250g DMEtä liuotettu noin kolmeen desiin kiehautettua vettä. 3kg mallasuute liuotettu DME-liemeen + 5l vettä. Hiiva nesteytet-ty 2dl 28 asteiseen veteen 15+20 min, Lisätty vettä 23l asti joko hanakylmänä tai kiehuvana (ennen hiivausta). Vierteen lämpötila ennen hiivaa 25 astetta





PäiväVesilukon sekuntiväliLämpötila

8.11-25

10.11218

12.112018

19.11
Lapottu toiseen astiaan - 20l Plastex piripintaan. FG 1016. Kypsytys 18 astetta.

7.12
pullotettu 220g/0,5l DME:llä 20 litraa.









Alkoi olla juotavaa tammikuun loppupuolella. hapot ok, mutta olematon vaahto. Ehkä maltaasta tms johtuva paska maku hiipui, mutta oli aistittavissa. En osaa kuvailla makua mitenkään.

Tässä oluessa oli alusta asti hieman huono pössis, kuten viimeisimmässä Spreadsheetin kommenttikentässä mainitaan. Lueskelin erilaisia virhemakujen kuvauksia, mutta mikään ei oikein tuntunut oikealta. Välillä mietin voisiko maku johtua Plastexin kypsytysastiasta, mutta se menee jo omassa ajatusmaailmassani liian voodoo-osastolle. Paska maku kuitenkin väistyi pikkuhiljaa. Viimeinen pullo korkattiin helmikuun loppupuolella ja kyllä sitä loppuvaiheessa mielummin joi kuin turpiinsa otti. Noh, yhtään pullollista ei kaadettu viemäriin, joten kai se jotain tarkoitusta kuitenkin täytti. "Menee sekin hattuun!"

Case Closed.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale