Siideriä porisemaan

Aloitellaanpa käymishommat pitkästä aikaa hieman helpotetulla versiolla, eli omppusiideriä tulemaan Grannas-kuutioiden ja oman mehun combolla.Perinteiset viisi 3l tonkkaa kaupasta ja olisiko ~6l oman pihan satoa. Pakastetusta mehusta huomaa kuinka paljon sakkaa/hedelmälihaa puristimella tehdyssä mehussa mukana. Hiivana Mangroven M02.




Tällä kertaa pyrin välttämään sakan päätymistä käymisastiaan ja poistin sitä primäärin ja sekundäärin välillä tyhjentämällä FastFermentin alasäiliön kahteen kertaan. Tyhjennysten välillä oli pari päivää.




Muutama viikko kegityksen jälkeen maistassa huomaa, kuinka hedelmälihan poistaminen johtaa tylsemmän makuiseen lopputulokseen. Jatkossa ehdottomasti kaikki sakat käymisastiaan mukaan. Sakkaa päätyy väistämättä myös kegiin ja edellisen siiderin perusteella ensimmäiset litrat ovat aika sakeaa tavaraa. Siideristä tulee melkeinpä parempaa, jos jaksaa nähdä pullottamisen vaivan. Näin jokainen annos on tasalaatuisempaa, kun sakka painuu pohjalle, Toinen vaihtoehto olisi virittää siiderikegin sisälle Fermentasauruksen tyylinen pinnalta keräävä koho + letku. Ehkä menen kuitenkin pulloilla jatkossa, koska meidän huushollissa siideriä kuluu merkittävästi hitaammin kuin olutta, joten kegivehkeitä ei turhaan sidota ikiaikaiseen varastointiin.

OG 1.044
FG 1.000
ABV 5,78%




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale