Olut - "Kaivo" Dark lager

Darkin teko meni harmittavan myöhään, sillä talvi on tummien oluiden aikaa. Viimevuotinen oli oikein hyvää, mutta ajattelin silti tuunata reseptiä sen verran, että lisäsin vähän savumallasta mukaan. Kahtellaanpas resepti.

HOME BREW RECIPE:
Title: Kaivo
Author: VeyoExxon
Style Name: Czech Dark Lager
Boil Time: 60 min

STATS:
Original Gravity: 1.060
Final Gravity: 1.012
ABV (standard): 6.24%
IBU (tinseth): 32.39
SRM (morey): 22.25

FERMENTABLES:
3500 g - Pilsner Malt (55.6%)
1000 g - Munich (15.9%)
400 g - CaraMunich III (6.3%)
300 g - Extra Dark Crystal 160L (4.8%)
100 g - Chocolate (1.6%)
1000 g - Smoked Malt (15.9%)

HOPS:
20 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 10.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 25.38
20 g - Perle, Type: Pellet, AA: 4.4, Use: Boil for 10 min, IBU: 3.86
20 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.6, Use: Boil for 10 min, IBU: 3.15

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 65 C, Time: 60 min, Amount: 20 L

OTHER INGREDIENTS:
2 tsp - add irish moss, Time: 15 min, Type: Fining, Use: Boil
10 g - Chalk, Time: 75 min, Type: Water Agt, Use: Mash
1 g - Gypsum, Time: 75 min, Type: Water Agt, Use: Mash

YEAST:
Fermentis / Safale - Saflager - German Lager Yeast W-34/70

Hiiva myös vaihtui inventaariosyistä.




Uutena gadgettina mukana on tuollainen vierteenilmausvempele, joka väitetysti antaa vierteelle sen verran kyytiä käymisastiaan laskettaessa, ettei vierrettä tarvitse sen kummemmin ilmata.


Tuosta kuvasta voi tihrustella minkälaista suihkua vempele aiheuttaa. En ilmannut vierrettä enempää.


OG 1,060 - FG 1,014, joten 6,0% Lageria tulossa.

Kegityksen tein ensimmäistä kertaa suljetulla systeemillä hiilarihuuhdeltuun kegiin, jolloin hapettumisen mahdollisuus on minimoitu.

Parin viikon kypsyttelyn jälkeen oli maistamisen aika hyvä. Savu maistuu selvästi, mutta ei ole mennyt överiksi. Seuraavaan erään vähennän kuitenkin hieman savumaltaan osuutta. 600g riittänee.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale