Alkusanat

Syksyllä 2017 tapahtui jotain merkillistä ja pihapiirin kuusi omenapuuta innostuivat poikkeuksellisesti tuottamaan useita satoja litroja omenoita. Tällöin heräsi ajatus siiderin tekemisestä käsipelillä, sillä mehustamossa vierailu on aika tyyristä ja lajikkeesta riippuen mehu on mitä on. Jos kerran tekee siideriä, niin samahan sitä on kokeilla myös oluen panemista.


Parin päivän poiminnan tulos, tässä osa sadosta lajikkeittain.

Minulla on taipumus sortua pienimuotoiseen hifistelyyn harrastusprojekteissani, joten tälläkin on riski karata inasen lapasesta. Dokumentoin tänne tarvikeostoksia, juomien valmistusprosessia sekä tietysti brändityöryhmän kätten jälkiä.

Blogin tuunaus alkoi helmikuussa 2018, joten kaikki tekstit on päivätty jokseenkin kronologisessa järjestyksessä ja alan jälkidokumentoimaan asioita vanhimmasta alkaen. Ehkä jossain vaiheessa päästään reaaliajan tilanteeseen. Kuhunkin juomaan liittyvä tarina tulee alusta loppuun samaan tekstiin. Kun viimeinenkin pisara on juotu, niin kyseisen erän kuvauksen loppuun tulee:

Case Closed.

Homma menee pitkälti niin, että alkuvaiheen panoissa kuvataan prosessia mahdollisimman pitkälle kuvien mukaisesti ja avataan ajatuksenjuoksua hieman tarkemmin. Mitä enemmän rutiinia karttuu ja työvaiheet muistuttavat toisiaan, niin turha aiemmin dokumentoitu osuus jätetään pois. Näin ollen viimeisimmän oluen tapauksessa oletetaan, että lukija (minä itse) muistaa miten aiemmin tehtiin ja jatkossa keskitytään dokumentoimaan prosessiin liittyvät muuttuneet asiat.

Jos tätä lukee joskus joku muukin kuin mitä itse, niin aina saa kysyä. Ties vaikka siitä kirpoaa uusi blogautus. Oletusarvoisesti pyöritään oman navan ympärillä, jotta jälkipolvi voi jälkeenpäin katsella Internetistä mitä se höppänä tarkoitti sanoessaan saaneensa joskus jotain aikaan. Oletan tässä röyhkeästi, ettei Internetin kaltainen käsite lakkaa olemasta vielä 50 vuoteen. Oletan myös, että waybackmachine ja NSA hoitavat varmuuskopioni.

Nuff shit, tulevissa postauksissa enemmän stooria itse asiasta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale