Laitteiston tuunailua

Seuraavaa erää varten halusin tehdä myös pari odottamassa olevaa tuunausta laitteistoon.


RST-valepohjassa ei ollut aiemmin minkäänlaisia jalkoja ja pohja on vain hyvin miedosti kupera, joten sille oli parempi tehdä neljä jalkaa. 20mm RST-ruuvit ovat hieman liian lyhyitä alla olevaa bazooka filteriä silmällä pitäen, mutta ei se mitään.


Kattilan sisäpuolelle hanaan 1/2" muhvi ja siihen eBaystä tilattu 6" bazooka filter.



Tähän vielä valopohja päälle, niin mäski ei tuki filtteriä eikä pussi repeydy sekoittaessa.


Kanteen pari uutta reikää 14mm terällä. Toinen lämpömittarille ja toinen pumpun kierrätysletkulle.


Edellisellä kerralla oli vähän haasteita vesimäärän kanssa, joten mittasin miltä keiton alussa tavoitteena oleva 25l näyttää kattilassa. Kattilan MAX-viiva on 20l kohdalla.

Viimeisessä kuvassa koekeitto vedellä pumppua ja lämpömittaria testatakseni. Lämpömittari näyttäisi toimivan vesilukon tulpan kanssa oikein hyvin. Elintarvikekelpoinen 12V vesipumppu kiinasta alle 20e, virtalähde löytyi kaapista ja ei muuta kuin pumppu 9mm sisähalkaisijan silikoniletkuilla kiinni. Pumpun letkun yläpäähän laitoin pätkän 10mm kupariputkea. Virtalähde on säädettävää mallia ja näyttäisi toimivan paremmin 9V jännittellä. Tällöin pumppu käy hieman pienemmillä kierroksilla eikä huuda, kun hanasta täytyy kuristaa hieman syöttöä rajoittamaan virtausta. Kattilan hana oli 9V asetuksella hieman yli puolen välin.


Testasin myös kattilan termostaattia nyt kun kantta voi pitää kiinni ilman sous-vide keitintä ja elohopeamittari antaa tuloksia. Säädin termostaatin 70C, joka lakkasi lämmittämästä elohopean näyttäessä 73C. Vartin verran jäähdyttyään termostaatti kytkeytyi taas päälle elohopean näyttäessä 71C. Tällä setupilla pumpun kanssa termostaatti kannattaa siis säätää pari astetta alle mäskäysohjelman lämmön.

Hyvällä tuurilla huomenna pääsisi panohommiin, mutta resepti ei ole vielä lyöty lukkoon ja muutakin hommaa olisi. Saa nähdä ehtiikö.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siideri - Testierä kaupan omenamehusta

Olut - "Jeesus v2" ESB

Olut - "Yrmy" Golden Ale